Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

56 kis rosszindulatú svejk

2007.08.30. 16:13 :: szomorutojas

Miazhogy Magyar Gárda? Egyesület, néhány embergyerek, akik valamiért nosztalgiát éreznek valami olyasmi iránt, amit sosem láttak. Valóban nosztalgiát éreznek vajon? (felejtsük el egy pillanatra, hogy nosztalgiát érezni csak olyasvalami iránt lehet, amit valaki átélt) Mármint effektíve szeretnék, ha holnap újra 1932 lenne, és ôk a fekete ruháikban félelmet kelthetnének szûk majd széles tömegekben? Valószínûleg nem.

Ôk nem az, aminek kikiáltják ôket, nem az SA reinkarnációja, nem a kétes véres ingekkel kiharcolt demokrácia ellenségei, szimplán élnek a demokrácia által nyújtott jogaikkal, ôk a társadalom által kitermelt válasz a mindennapos kilátástalanságra, a jövôkép nélküliségre. Egy a sok lehetséges, és létezô válasz közül. 

Ad -e értelmet a létnek, ha fekete ruhában árpádsávval masírozunk jobbrabalra? Ad. Közösséget teremt, a közös érdeklôdésûek együtt csinálják azt, amit szeretnek csinálni. Jó ez? Jó. Nekik feltétlenül, sokakban rossz érzést keltenek, bár legalább ugyanannyi emberben keltenek rossz érzést a fekete mercedesek utasai, az adóellenôrök, a centrum kft ellenôrei, a politikusok és még sok más csoport is, csak ellenük nem lehet ágálni. Bennem speciel rettentô rossz érzések támadtak amikor miselátogatóban voltam katolikus templomban, mégsem gondolom hogy be kellene tiltani. Pedig szintén egy történelmi, diktatorikus szervezet, aminek a kezéhez direkte és indirekte milliók vére szárad, csak nem divatos szidni ôket (talán majd ha a Fidesz visszatalál a kilencvenes évek elején hangoztatott antiklerikalizmusához).

Antiszemiták? Miért pont ôk ne lennének antiszemiták? A magyar társadalom jelentôs része az, az intelligenciahányadossal fordítottan arányos mértékben azok. Nem holokauszt tagadók, nácik vagy fasiszták, szimplán ellenérzéssel viseltetnek mindennel szemben, ami nem úgy néz ki mint ôk, kínai étterembe sem járnak, mert az nem rántotthús. Nem meglepô, hogy egy általában xenofób társadalomban a belsô másságot sem tolerálják.  Ha ezek a szerencsétlen  hibbantak valóban katonásdit akarnának játszani, elmennének szépen katonának, és hagynák hogy az állam pénzén kitanulhassák a fegyverhasználatot, formai kiképzést, viselkedést. Egyelôre azonban a katonasághoz annyi közük van, hogy látták messzirôl Für Lajost.

Lehetnek veszélyesek, de az még messze van, ráadásul a Jobbikot mindenestül egy életre kizárnák a demokratikus versenyfutásból, amiben így is inkább csak kullog. Erre a típusú retorikára pedig egyelôre nincs elegendô vevô. A gyerekek meg hadd játsszanak. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika forradalom rendorseg

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr45409342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása