Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

tévétlenül

2007.11.12. 14:04 :: szomorutojas

ehh régiszépidôk... itt az eredeti lunától

A tévével két bajom van. Az egyik, hogy nem az, aminek látni akarjuk. Nem egy információforrás (vö napilap) noha technikailag rendkívül hatékony információközlô lenne, hisze a képeket hanggal gyorsabban és hatékonyabban dolgozzuk fel, mint az írott szöveget. Nem arra szolgál hogy a világról alakított képünket cizellálja, vagy rámutasson mûveltségi hiányosságankra és azt azonnal pótolja is, avagy a divatos hír- és diverzitáséhségünket táplálja. A televízióadás üzlet. Méghozzá nem rossz üzlet, de akkor is üzlet. Azért ad a televíziószolgáltató csatorna adást, hogy nézzük, és a képernyô elé kötözött emberek figyelmét eladhassa reklámozóknak. A mi nézésünket árusítja, a figyelmünket, amit leköt valamivel, majd a reklámozó kihasználva a fent említett hatékonyságot elmondja nekünk, hogy az ô terméke/szolgáltatása miért kell nekünk, avagy miért jobb annál, amit jelenleg használunk. 

Illendô dolog fanyalogni a mûsorok minôségén és milyenségén, pedig ez csupán egy jelzés, megmutatja, hogy 1. a szolgáltató szerint mi milyen dolgokra vagyunk kiváncsiak, majd a nézettséggel kombinálva megmutatja nekünk hogy 2. milyenek vagyunk mi (miugyan nem nézzük azt a szart, kiazagyôzike kiazaanikó kiazaannácska).

A mi  tévétlenségünkre adott reakciók éppen ezekbôl fakadnak, megnézzük milyennek lát minket a szolgáltató, milyenek vagyunk mi nézôk, és szégyelljük. Szégyelljük, hogy naponta több idôt töltünk a Berényi, a Ewing és más családok tagjaival, mint a sajátunkkal. Emelje fel a kezét, aki naponta egy barátokköztnyit társasjátékozik a családjával. Szégyelljük, hogy számunkra eladható hírként az, hogy háromlábú öregasszonyt szült egy tukán Vietnamban, és még annyi mindent.

A televízióadásnak van információtartalma, csak csekély, vagy éppen nehezen kiszemezgethetô. Sokkal nehezebben, mintha olvasnánk. De nem ezért nézzük. Azért nézzük, mert erôfeszítéstôl mentesen szórakozunk, fáradt agyunkat nem dolgoztatjuk. Bambulunk.

Éppen ez a második bajom vele. Nincs televízió-önkontrollom. Ha megy, nézem, kapcsolgatok,  bambulom, értékes perceket órákat veszek el a saját életembôl vele. Az én hibám. Mégis a tévét hibáztatom.

Szólj hozzá!

Címkék: en luna hegedus

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr56409354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása