Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

majdazér...nemmontamsemmit

2007.11.20. 19:00 :: szomorutojas

luna itt

Nem vittem kecskét, birkát, nem ôríztem hét esztendôn át a család juhait, csak amúgy elraboltam. Nem mondtam semmit, nem is kérdeztek. Talán örülnek, de elfogadták, hogy amúgy szó nélkül, ez egy tény. Attól kértem meg a kezét, aki odaadhatta, Tôle magától. 

Azért azt tudni illik, hogy családi boldogságunkat rátelepedô fekete fellegként fogja terhelni az ûr, amit luna lelkében az egyházi áldás hiánya hagy. Sosem fog reánk nap sütni, esô áztatja juhainkat, nap szárítja keményre a vízre éhezô földjeinket, miután a sáskák végigjárták, és vérré vált a víz kutunkban.

Ennek elkerülésére sem birkát, sem földet nem veszünk, kutat nem ásunk.

Mindezen a szokásos tojásos ejdeentellektüel fanyalgáson túl, szép volt és békés. voltak lunamama könnyek, könnyekig menô "ki legyen luna tanúja" verseny tesó és majdnem-keresztapa között, meghatódott lunapapa, meséldelmilyenlesz beszélgetések. Ez volt az igazán családi hétvége.

A nemegyházi esküvôrôl lunapapa véleménye viszont olyan igazi hitrôl árulkodik, ami ide illik. Aki nem érzi lelkében a szükségét  hogy templomban esküdjön, az inkább ne tegye. Azt hiszem ez volt a feloldozás.

És persze a hatalmas kérdés: "nem kellene megismernünk a családodat?" azt hiszem nem voltam meggyôzô az apukák inkompatibilitásáról. Majd beszélgetnek Jókairól. Remélem Jókaiba egyikük sem képes valamit belemagyarázni a világépükbôl.

Szólj hozzá!

Címkék: en luna

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr100409356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása