Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

kisültemárakalácsom

2008.01.01. 20:26 :: szomorutojas

Az eltervezett Karácsony éppen egészen másként lett, mint ahogy elterveztük, mégis nagyon karácsonyos, nagyon szeretetes. lunától itt ugyanez

A tervek szerint mi ketten szentestéltünk volna itthon, aztán másnap (elsô nap) Barlang, harmadnap (második nap) Koky és még este hosszúfutás Mafibarlangba, hogy ottis még Karácsonykor legyünk. Ehelyett Papamaci megérkezett 23-án este, és amikor este indultunk haza otthonról, Mamamaci még egyszer utoljára megkérdezte, hogy nem akarunk esetleg mégis Barlangban szentestelleni. És (éssel nem kezdünk mondatot) nagyon szomorúan kérdezte.

Úgyhogy kitalátuk a legfelemásabb megoldást. Délelôtt meglátogattuk Mamit, aki a Medvecsalád számkivetett nagymamája, megajándékoztuk, megajándékozódtunk. (ez még terv szerinti volt) Majd lunáék-szokás szerint délután szentestélltünk miketten, majd Medvebarlangi szokás szerinti esti szentestéllésre meglepetésként odamentünk Barlangba. Papamacival szervezkedve éppenpontosan fagyújtásra lopakodtunk be a fa alá. Nagyon megható volt, kicsit amerikaifilmes, de nagyon szép.

A mikettônké egészen új volt, hiszen az elsô közös karácsonyunk, a fa olyan lett, amilyen egyik barlangban sem, mégis mindkettônk otthonából egy kicsi, és új, nekünk való. Kicsit nagyobb lett mint hittük, egészen más, mint az normális, node egészen olyan nagy, mint amire titkon vágytunk. (tessék megnézni itt) Az ajándékok pedig éppen olyanok, mint két egymást ismerô-szeretô ember ajándékai. Figyelmesek, szépek. Karácsonyi lakomaként az el nem készült hidegtál legínycsiklandóbb darabkáit a szépen kitakarított nagyszobánk padlóján fetrengve fogyaszottuk el.

Ez a felemás karácsony persze nem fair, mert Mafibarlangban kicsilányuk nélkül szomorkodtak, de úgy is nézhetjük, hogy a barlangok legalább felében sikerült nagyonnagy örömet szereznünk. (azért Mafibarlangban eltitkoltuk, nehogy ottan még nagyobb szomorúságot szüljön). Ez egy kicsivel jobb megoldás, mint luna-majdnem-rokon szintén elsôkarácsonyozó párosé, akik végül otthon ketten nem is, de mindkettejük szüleit végigrohanták.

Aztán szenteste alkalmából az orvosi ügyeleten -míg luna a doktorbácsinak mesélte miért is érkeztünk mi éjjel félegykor oda (felfázás)- én énekeltem egy pszichózisgyanús (ez orvosi diagnózis volt, látszatra fogfájással is lehetett volna ott) mentôre várakozó fiatalembernek azt hogy "fáj a fejem, a szívem túl nagy, és nem tudom nem tudom hol vagy, forog a világ, elfolyik minden, nekem senkim de senkim sincsen" de várakozásommal ellentétesen nem borult zokogva a vállamra és nem énekeltük el utána a singing in the raint.

Viszont az ügyeletes gyógyszertárba együtt érkeztünk azokkal, akik kettôvel elôttünk voltak. Milyen ötletes, hogy az ügyelet és az ügyeletes gyógyszertár a kerület két legtávolabbi sarkában van. Ôket szenteste jegyében visszafurikáztuk -merthogy ôk gyalogosan voltak- a kerület másik végébe.

Mindezek után éjjel fél háromkor sikeresen megettük a kicsit meghûlt vacsorát is.

Harmadnap (második napon) lunáéknál, a Mafibarlangban is szépet karácsonyoztunk, meglátogattuk a lunanagymamákat, ajándékoztunk és ajándékozódtunk, örültünk és örültek.

Rendkívül rendhagyó, hosszú Karácsony, mégis nagyon a szeretetrôl szólt, barlangok, ismeretlenek és egymás iránt.

Szólj hozzá!

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr52409361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása