Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Lagzi himnusz

2008.04.06. 16:04 :: szomorutojas

Szombaton lagziban voltunk, nem esküvô volt, hanem igazi, nagy lagzi. Olyan, amilyennek egy lagzinak lennie kell, nagyon gazdag, aminek az ismérve a hihetetlen pazarlás, hatalmas felhajtás. Enyhe szervezési káosz, és idegeskedés, de a meghívottak legnagyobb része nagyon jól érezte magát.

Két fogás között a vôfély (aka vôfény) jött-ment, konferált, babát hozott, tette, amit egy igazi lagzin egy igazi vôfélynek tennie kell. A leves és a leveshús között azonban meglepô fordulat történt: az amúgy is alacsony szinvonalon teljesítô (kétszinti kétlaptop) szintetizátorüzemeltetôket a Himnusz elhúzására vették rá. A háromtagú duóban (!) volt egy ember, aki hangszeren is játszott, egy sokat látott alt szaxofonon játszotta a nóták dallamát, ami meglepô az énekmikrofon megközlítésekor, szerencsésen elnyomta a másik két tag éneklését.

A Himnusz azonban kifogott rajtuk, az ember, aki addig sikeresen abszolválta a magyar népdalok ritmus és hangzatvilágát másolgató lagzidalok éneklési szükségletét, komoly bajba került. Kiderült, hogy egy kiskvartot alulról súroló hangterjedelme a Himnusz elénekléséhez kevés, illetve fény derült rá, hogy még két szintetizátor teljes hangminta-gyûjteménye sem elegendô egy szimfonikus zenekar hangzásának megközelítéséhez. Ennek eredményeképp az üstdob helyett szelektív hulladékgyûjtôbe dobált pet palackok egymáshoz ütôdését játszották be, a cinek helyett pedig alumínium villa és ikea üvegtányér interakcióját imitiálták. Eközben a szegény jobbsorsra érdemes zeneiparos nyivákolt, és hörgött.

Mindvégig az volt az érzésem, hogy jobban jártak volna egy kínaipiacos cédélejátszóval, mint ezekkel zenészekkel, de ez volt a mélypont. Eleve hogy kerül „A magyar nép zivataros századaiból” alcímû költemény egy lagziba, de hamár ott van, akkor miért nem sikerült éfjélkor felvenni egy diktafonra az M1 mûsorát, és azt lejátszani?

És nekúnk ezt röhögés nélkül kellett volna kibírni... bevallom nem ment

12 komment

Címkék: zene emberek gondolatok ejszaka

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr59413718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőlő · http://grapes.freeblog.hu 2008.04.07. 09:34:05

:S Ez komoly? Himusz? Ehh ez nagyon kínos szerintem.....

Nekünk ezért volt egy laptop a "zenekar"... Jó zenekarra nem volt keret, rosszat meg nem akartunk, fent részletezett okoból kifolyólag.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.04.07. 10:52:10

nálunk úgyszintén, ráadásul a megbántódás leghalványabb veszélye nélkül lehet félbeszakítani egy számot :) a winamp nem sértôdôs :)

Szőlő · http://grapes.freeblog.hu 2008.04.07. 12:14:18

:D Igen.

Bár nálunk sokan húzták a szájukat rá előtte hogy ezígymilyenlagzilesz??? Én mondtam hogy ha kifizettek uszkve 150-200-at nekünk zenekarra akkor szuper zenekarunk lesz. De az ÉN esküvőmre szintiscsávó NEM teszi be a lábát, ezt garantálom. Ezt az indokot nem tudta senki nem elfogadni. :)

luna · http://happyday.freeblog.hu/ 2008.04.07. 14:11:41

Azt mondták, ez arrafelé szokás (mármint a himnuszéneklés). Furcsa volt, és botrányosan nehezen fogtuk vissza a nevetést, ami persze ragadós :D Nálunk szerencsére senki nem hiányolta a szintiscsávókat (talán egy valaki). Viszont ugyanazt értük el, mint ők, hatalmas buli volt, csak más zenével.

Andi 2008.11.19. 18:23:38

Hogy Te mekkora bunkó vagy!!! Ha Te vagy a Vőlegény igaz jó barátja, akkor milyenek az ellenségei? Mellesleg a Himnuszt nem a leves után, hanem még előtte éneklik, ez az asztali áldás.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.11.19. 19:51:47

Valószínûleg mélybunkóságomban nem tudok különbséget tenni eközött:
Jövel, Jézus légy vendégünk,
Áldd meg, amit adtál nékünk!
Ámen

és eközött:
Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!

Amúgy ha már egy barát sem ôszinte, akkor ki legyen az?

luna 2008.11.19. 20:06:56

Andi, én nem értem e felindultság okát. A poszt melyik része zaklatott fel ennyire, hogy ezt csak egy ilyen erős kifejezéssel voltál képes a posztíró tudtára juttatni. Áruld el,kérlek, mert számomra ez egy igazi rejtély.

Ani mami 2008.11.19. 20:33:50

Többet kell ezen a környéken lagziba illetve rendezvényre járni. Ebben a faluban, bármmilyen rendezvényen, ha a helyi plébános is jelen van tényleg elimádkozzák az asztali áldást,majd vacsora előtt eljátssza a zenekar több kevesebb sikerrel a himnuszt. Úgy gondolom ebből nem kell tréfát csinálni. Itt ez a szokás.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.11.19. 20:39:51

Itt kizárólag a több-kevesebb sikerrôl volt szó. Inkább a kevesebb sikeren.

Andi 2008.11.19. 20:51:58

Megbántottalak? Én is elég sértőnek éreztem ezt a bejegyzést. És hogy miért? Jó pár ember szívvel-lélekkel készült erre a lagzira. Ez falun nem a pazarlásról és a felhajtásról szól, hanem arról, hogy a család és a barátok jól érezzék magukat. Én úgy láttam, hogy Ti is jól szórakoztatok, jót ettetek és ittatok. Ennek ellenére kiemeltél egy részt, ami nem aratott nagy sikert Nálatok, és csak ezt osztottad meg a nagy nyilvánossággal. Véleménye természetesen mindenkinek lehet, de úgy gondolom, hogy azt sokféleképpen lehet megosztani. Én itt csak azt látom, hogy bántják a családom, ami bánt engem is. Egyébként falusi lány lévén nekem annyira természetes a Himnusz a leves előtt, mint az hogy a mennyasszony fehér ruhában van. Nálunk ez így szokás. De végülis elismerésnek is vehetem, ha Nektek ez volt a legnagyobb problémátok.

luna 2008.11.19. 21:03:33

Félreértettétek az egészet. Nem csak ezt a posztot, a másikat is.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.11.19. 21:04:45

Hogyne éreztük volna jól magunkat!
És valóban ez volt az egyetlen számomra, ami furcsa volt. Ismétlem, furcsa volt, hogy szól a Himnusz.
Ami viszont írásra késztetett, az az, ahogy a zenészek eljátszották a Himnuszt. A zenészek nem családtagok, és a család nem tehet róla, hogy egy nagyzenekarra és kórusra írt mûvet nem tud eljátszani és elénekelni két mókus egy szintetizátorral.

A pazarlás a fényûzés része, nem negatív, szimplán megállapítás. Megadja az esemény fényét, értékét. Pont egy héttel azelôtt volt a mi esküvônk, és bizony ott is volt olyan, amit mi magunk kritikával illettünk. Olvasd el itt: lte.freeblog.hu/

Nem bántottál meg, megleptél hogy ennyire haragos lettél valami olyasmitôl amirôl sem a vôlegény sem a menyasszony, sem a családjuk nem tehet. Sértônek pedig nem szántam.
süti beállítások módosítása