Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Két kis csehesti zene

2008.05.04. 16:16 :: szomorutojas

Prága megtelt, és ennyi ember között a hangulat felmorzsolódik. Mindenkinek csak egy kis töredéke jut, egy levegôvételnyi Prága, aztán sodródás, szuvenyír, ufleku, sör és mehet mindenki haza. Nem kellett megkérdeznem, hogy ha most második alkalommal sem jutunk fel a várba, mert Prága megtelt, és ennyi ember között a mi Prágahangulatunk is felmorzsolódik, az neki rossz -e. Ahogy megbeszéltük, hogy a nászutunkon sem fogunk eljutni MachuPichura, de majd egy másik alkalommal arra vesszük az irányt, úgy ez a prágai várra is alkalmazható.

Nem is kellett megkérdeznem lunát, hogy szerinte is inkább adjuk vissza a szállást az eredeti szállásfoglalóknak, tudtam hogy egyetért. Nem is volt kétely bennem, hogy ingyenfürdés és ingyenvacsora után szállás nélkül maradnunk neki sem tragédia, sôt sokkal inkább buli. A szobát, amit kivettünk egy másik pár elôl kaptuk meg, akik eltûntek, majd mire luna lefürdött, megkerültek. A szoba drága volt, az ágyak nem összetolhatók, és amúgy is, mi nem ide indultunk, örömmel szabadultunk meg a szállástól. Ráadásképp még egy ingyenvacsorát is kaptunk kárpótlásképp. Aztán a kocsiban aludtunk valahol a Vltava partján, Prága központjában.

Luna is tudta, hogy eljutunk még ezen az úton Ćeske Budejovicébe, és mindketten tudtuk, hogy ez megint olyan út, mint a nyaralásunk. Megyünk és látunk, ötletszerûen megállunk, hogy kiderüljön, az ismeretlen nevû város ismeretlen várfalai között mézeskalács házikók ôrzik Prága hangulatát. Hogy megtaláljuk Tábor régi városrészét, benne egy kis éttermet, ahol ajándékba kapunk egy kis édességet a vacsora mellé. Végül Budejovicében kimerülten és fáradtan találjunk szállást, és másnap két perc alatt a központban lehessünk, amit elôzô este hiába kerestünk. Ha nyûgös vagyok és az olyankor belôlem kifogyó erôt és határozottságot luna magából pótolja, csak hogy elérjük az újabb szépet, és újabb szállást. Luna éhesen is képes kószálni, hogy megtaláljuk ugyanazt az éttermet, ahol két éve Kicsiboccsal és Erdôberdôvel olyan jót ettünk.

Pont olyan helyen volt balesetünk, ami a legjobb hely volt balesetet szenvedni, mert se egy fa, se forgalom, csak a mezôszéli árokba ragadt be Jónás (a sokatlátott cégesautó) elsô kereke, és senki sem jött az úton addig, míg segítségre nem szorultunk, akkor viszont hatan segítettek kiszedni Jónást szorult helyzetébôl.

Megint, megint volt minden, sok szépet láttunk, történtek velünk olyanok, amiket csak nekünk tálalva tûnik jónak, megint megtapasztalhattuk, hogy fáradtan és nyûgösen, jókedvûen és vidáman, és akármilyen szorult vagy éppen kitörôen vidám helyzetben is mûködik köztünk a harmónia. Ennél többet pedig semmilyen utazástól nem kívánhatunk. Együtt voltunk, együtt éltünk át megint sok szépet.

Szólj hozzá!

Címkék: mi. luna autozas

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr91453458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása