Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Ujjé az új újévben - röpke felsorolás

2009.01.12. 22:33 :: szomorutojas

Megindul a szokásos "vajon hány hétig írok még 2008-at" játék, minden irodák és közhivatalok kedvence.

Folytatódik a BKV-MÁV "ennyiért ilyen szar szolgáltatást nem veszek és még emelik is" sirám.

A magyar politika vegytiszta formában megmutatta magát, a közélet legpirosabborrú bohócaival a IX. kerületben. Most komolyan, kit nem derítene mosolyra az a kerület, ahol Szegedi Csanád Tomket és Muffin Emese iszapbirkózik? Ennél jobban már csak egy Novák Elôd Bácsfi Diána Gusztos Péter összecsapás lett volna igazibb. Majd meghozza a következô újév.

Végleg elhagytam az irodát és az üzemet ami 6(-1 de májustól 7-1) éven át a második otthonom volt. Múlt szombaton igen vidám költözködés-költöztetés keretén belül áthucolkodtam az új irodába. Rossz hír, hogy nemdohányzó. Jó, hogy meleg van és újra azzal a kollégával (baráttal) dolgozhatok, akivel hat (szeptemberben lesz hét) éve elkezdtünk együtt dolgozni. Nomeg egy csomó új kollégával (ezúton is hálámat fejezném ki kolléganômnek a labdával orrbadobás-tonhalas pizzával etetés kombinációért)

Folytatjuk a lakásfelújítást. Papamaci ("nem lenne egyszerûbb visszabontani?") építô(ipari) kritikája után most tettünk elôször értékelhetô elôrelépést. Visszatért a kedv, a tervezgetési láz, és örömmel nézzük ahogy épülget.

A szilvesztert újra azzal a társasággal töltöttük, akikkel én hosszú éveken át. Megállapítottam, hogy pont olyan bulit csináltunk, mint ami elôl tizensok éve elôször elmenekültünk a kirándulós-szolídan ivós hagyományteremtésbe. Felnôttünk hát. Emellett ez volt az utolsó közös szilveszterem(ünk) velük. Ezévben minden harag és sértôdés nélkül, szimplán elég volt. Ami gigantikus buli volt tizenévesen, jólesô hagyomány huszonéveim elején, az mára egy bonyolult (bár jó) buli. Majd kitalálunk valamit 2009-re, elvégre van majd' egy évünk.

Nomeg a kirándulás elôtt rájöttem, hogy hol van az a plusz húsz kiló, ha látni nem is akarnám: biztosan a bakancsom és a fejem között lesz, mivel a bakancsbefûzés olyan szuszogásba fulladt részemrôl, hogy szégyellni is öröm volt. Tehát... amíg újra el nem érem a 90 kilót, addig napi 500-1000 kcalnál többet nem eszem. Tapasztalataim szerint ez kb 6-7 hónapos életmódváltoztatással eléri a célt, utána pedig tartható, csak nem szabad újraházasodni, mert a fiatalasszony kilókat hoz a házhoz. Vagymi. Egy éven át tartottam a súlyomat az utolsó fogyás után, aztán jött luna, és hopp, két év alatt húsz kiló lett a bakancsom és a szuszogóm közé.

Luna leszokófélben (mennyiségcsökkentôfélben) van. Cigarettaügyben. Munkahelyén nem gyújt rá, velem már muszáj, ki bírja ki egy füstölgô macival füstölés nélkül? (f)üstöllést rágyújt ha meglát. Korábban azt mondta, hogy akkor szokik majd le, ha bocsokat tervezünk. (...)

A karácsonyfánk még áll. Luna kedvenc növénye a karácsonyfa, úgyhogy amíg a zöld szín leghalványabb jelei mutatkoznak a díszek alatt, addig ünnepi csillogást varázsol a leendô könyvtár-nagy-étkezôszobánkba.

Nomeg ebben az évben májusban leszek harminc. Éves. Majdnem pontosan két éve 2007. január 17-én (soha az életben nem fogok megtanulni helyesírni dátumot?) Azt írtam: "Azt határozottan eldöntöttem, hogy 2009 május 5-ig nemcsak kitalálom, hogy mit akarok, hanem boldog is leszek." (Az írásban elhangzó bizonyos mondatokért hálás köszönet TREX-nek) Minden esélyem megvan rá, hogy a majdnem egy hónappal az írás után kezdôdô és azóta fokozódó boldogságom bôséggel ki fog tartani május 5-ig. Nem csupán 2009, de 2049-ig is. Nomeg hogy mit akarok? Hát ugyanezt akarom, boldogságban élni. Itt vagy ott, így vagy úgy egyremegy, csak Vele, és boldogan. 

Hát így indul a 2009-es év. Aki bújt BUÉK, aki nem, nem.

2 komment

Címkék: en mi.

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr42873851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.01.13. 22:22:14

Ismerek egy zongoratanérnénit... khm :o)... aki mindig azt mondja, hogy a nők két módszert alkalmazhatnak, ha meg akarnak tartani egy pasit (ilyenkor ugye arra megy ki a játék, hogy más nőnek már véletlenül se kelljen): vagy alaktalanra hízlalják vagy mazsolává töppesztik.

Szerintem örülj, ha alaktalanra hízlalnak, legalább ehetsz. :oD

Szőlő 2009.01.15. 16:22:50

BÚÉK nektek is, a "fiatalasszony kilókat hoz a házhoz"-on jót derültem. :)

TREX, köszi, már tudom mit rontok el állandóan. ;)
süti beállítások módosítása