Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Bizonytalanság

2009.04.14. 23:46 :: szomorutojas

Ma múlt el a 14. naptári- és a 9. munkanap mióta nem tudom mekkora az az összeg, amiért nap mint nap (fél) nyolctól négyig (ötig) dolgozom. 

Mert minden ami eddig volt, az rossz, úgyhogy másként van (jól) április elseje óta (az egybeesés csak a véletlen mûve). Az, hogy miként volt a rossz, 7 éve ismerem. A jót, ami most van, azt meg 14 (9) napja nem. Ebbôl nem következne az, hogy nekem ez a nagyon jó ne lenne jó, esetleg jobb, mint a rossz, ami jó volt. Ellenben azt tudom, hogy az nem jó, hogy nem tudom, mi ez a jó. Mert ez a jó, ez ismeretlen.

Van valamiféle atavisztikus félelem bennem az ismeretlennel szemben, ebbôl táplálkozik az is, hogy ha sötétben kell lemennem a pincébe, mindig jól megerôltetem a szemem, lássam azt, amit nem látok. Amiképpen azonban a pince felé menet jólesô érzéssel tölt el, ha megpillantom a kis- és nagybalta kontúrját, hamis biztonságérzetet keltve bennem, hogy az esetleges sötétben bújkáló alaktalan gonoszt azzal jó irányba terelhetem. Aképpen semmilyen fogódzóm nincs a mindennapos munkahelyi ismeretlennel szemben: kéne egy balta az irodába. 

Egyszóval bizonytalanság van, és mióta (14 napja) minden jobb, azóta valahogy -fene a hálátlan lelkemet- nekem mintha kicsit rosszabb lenne. Persze feltételezhetném, hogy ez a jó, ami a munkahelyemen leselkedik rám, ez megközelíti azt a rosszat, ami olyan jó volt nekem. Ez a feltevés azonban olyasmi, mintha a pincében vérbenforgó szemû kiéhezett vérfarkas helyett egy lesbôl támadó véres steak ugrana elém négyborsos szószban forgó helyre kis borjúmájdarabokkal. A valószínûsége mindkettônek majd' azonos (bár hihetô szemtanúk szerint a véres steak létezik), mégsem villát és asztalkendôt szorongatok a pincefele menet.

Fônök II.-nek vázoltam röpke három hete, hogy a tárgyhetet követôen ez a bizonytalanság némiképp kikezdheti az amúgy példás morált, amit a tôle várható maximális empátiával (feje biccent elôre majd 5 fokot) megértett, és ígéretet tett, hogy ezt az átmeneti bizonytalanságot igyekszenek minél rövidebbre venni. Meg is hatódtam helybôl, szerintem a hó végi fizetéskor tényleg kiderülhet, mennyiért is dolgoztunk, áldott jó lelkek ezek, mitagadás.

update: a folyosói pletykák szerint május elsején indul a tuti. Azonban azt nem tudni, ezek szerint áprilisban még  régi borzalmak közepette kell -e dolgoznunk, vagy van valami ami már jobb, de nem az.

Szólj hozzá!

Címkék: gyár en

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr661065702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása