Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Miért épp egy ember?

2006.10.30. 14:37 :: szomorutojas

Miért épp Gyurcsány? Miért nem mond le? Miért épp ô nem mond le?

A jelenlegi kormány nem tipikusan magyar. Ez jól hangzik, hozzácsaphatnám még az idegenszívût is, meg kicsit irredentálkodhatnék, sôt meglengethetném a fejem felett a lukas árpádsávos turult is.

Nem igazán magyar, mert a miniszterek nem urambátyámok, alkalmatlan kollégiumi cimborák, korábban támogató pénzemberek unokaöccsei, vagy rablóból lett pandúrok. Most senkinek nem kellett hirtelen diplomát csinálni hogy felérje a bársonyszéket. Nem is megélhetési politikusok, nem az ott összeharácsolható szôlôkbányákvillák hajtják most ôket. Ezeken már túl vannak. Megvannak a házak, villák földek, most már valami kézzel nem fogható kell, valami olyan amit pénzen nem lehet megvenni. Szakmai büszkeség és hatalomvágy. A sorrend felcserélhetô, ízlés szerint súlyozható.

Jelenleg a kormány csapat a sport neve bizonyalan. Nem autoriter egyéniségek vezetik minisztériumaikat, hanem egy csapat megosztott felelôsséggel (néha olybá tûnik, hogy a felelôsség csak a csapatkapitányt terheli, és ô sem kifejezetten a demokratikus szokások szerint értelmezi annak vállalását). Csapat, csapatjátékosokkal, szakértôkkel, akik csendben dolgoznak, különösebb botrányoktól mentesen, hiszen szürke eminenciásai ôk szakterületüknek, a megválasztott politikai párt meg rövidszoknyás pomponlányként ugrál és drukkol. Egy legény áll autoriterként talpon a vidéken, az ô fejét követeli most mindenki, akinek kevés beleszólása van már a poziciójába a szavazóúrnaól való távozás után reklamációt nem fogadunk el... legalábbis képviseleti demokráciában

A Fontos Kérdés, hogy ugyan miért ragaszkodik annyira Gyurcsányhoz mindenki, akinek szava lenne? (nagybetûs fogalmakról jut eszembe... öt pirospontért áll a kérdés, ki írta az Apró dolgok istenét, amiben a Fogalmak mind Nagybetûs Fogalmak?) 

A Fontos Kérdésre a Szerény Felvetés az, hogy nélküle az egész kormány értelmetlen lenne. Nincs senki rajta kívül aki egy épkézláb felelôsségteljes döntést meg akarna hozni, tudni tudna, node minek. Ha Gyurcsány megy, megy mindenki, ha mindenki megy, ki jön?

A csírlíderek nem tudnak ütôképes csapatot összerakni, meg lassan már el is szoktak a játéktól... örülnek, hogy kapják az állami támogatást, és megkísérelnek különösen nagy botrányok nélkül mûanyag gumikacsák adóztatásáról vitázni. Az ellenzék pedig... azért mégiscsak van valami demokratikus izé... nem ôk lettek megválasztva. Akkor sem. Nem. Akkor sem ha ôk ezt még nem bírják felfogni. Az ô dolguk a balszélen huhogni.

Tévedés ne essék, nem ôk az ellenfél.
Az ellenfél a valóság és a pénzügyi realitás, amit elfogadni nem akar a nép, valahogy mégis kompromisszumra kell jutni.

Szólj hozzá!

Címkék: politika reform

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr95409231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása