Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Alkotmányos rend

2006.11.13. 11:44 :: szomorutojas

Rémisztô gondolat, hogy ugyanazok a rendôrök, akik igazoltatáskor [ohh közúti ellenôrzés] olyan hatékonynak bizonyulnak saját szabályzatuk és a törvények áthágásában, fegyvert kapnak gumilövedékkel, és lövöldözhetnek Budapest utcáin. Mindannyian, akik népi sportot ûzünk a korrumpálásban, és élen járunk a rendôrök érzelmeire hatásban (jajjbiztosúr, nekem a jogosítvány munkaeszköz) [mert mitagadás, ha a rend ôrei törvényszerûen járnának el, nekem már nem lenne jogosítványom] veszekedetten bízunk benne, hogy ilyenkor nincsenek érzelmeik.

Bízunk benne, hogy csak azért, mert kultúrált szórakozás (by ötvehatosforradalmimária) közben 100 kollégájának eltörték a lábszárát (noh enyhe túlzás, de a törekvés megvolt erre), nem fog csúnyán gondolni a kultúráltan forradalmaskodókra, tanklopókra, kôhajigálókra. Merthogy kérem, tessék helyén kezelni a dolgokat: amikor a kocsi mögött állva becherovkát lehellek az arcába és bizonygatom, hogy az csak egy ártatlan söröcske volt, és amúgy is, nyolc gyerekem lehetne, akik most éhenhalhatnának, akkor tessék elôvenni az érzelmeket és megsajnálni, esetleg kinyitni a zsebet. Ellenben amikor a kedves kollégái lábaszárát zúzom péppé és kisebb betonkockákkal hajigálom a fejüket, akkor meg viselkedjenek akként, ahogyan azt a törvény és a szabályzat elôírja.

Nekünk relatív a törvény. (ugyanmá minek van itt harmincas tábla) Nekik meg akkor legyen, ha úgy gondoljuk.

Nem vesszük észre, hogy közülünk valók, a szabályokat úgy hajtogatják, mint kopaszkisfiú a kanalat a mátrixban, úgy viselkednek, mint mi. Csak most éppen náluk volt a fegyver. 

Amúgy értelmes normális emberektôl hallottam, hogy "ha nekem adtak volna fegyvert" ... a továbbiakat el lehet képzelni. Érdekes módon mindkét oldalról elhangzott már, van aki a rendôröket tizedelte volna, van aki a kultúráltan vandálkodó forradalolókat.

Attól tartok, hogy ma Magyarországon senkinek nem adnék fegyvert a kezébe, a rendôröknek sem. Ugyanabban az adócsalós korrumpálós sírósrívós csónakban evezünk, tessék szolidarítani és egyenlô eszközökkel ütni egymást.

Én a nevetô harmadik szeretnék lenni.

Szólj hozzá!

Címkék: politika rendorseg

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr99409237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása