Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Emberi szabályok

2007.09.12. 13:37 :: szomorutojas

Van ugye a KRESZ. Az egy fontos dolog, amikor az ember részese egy balesetnek, a KRESZ az irányadó, hogy a biztosító kinek is fizessen.

Másra nem jó, ezt bizonyították -állítólag- NewYorkban kamionosok, amikor betartották a szabályokat egy napig, és leállt a közlekedés. Mindenesetre a KRESZt itthon nagyon tiszteljük ha rendôrt, vagy automata traffipaxot látunk. Traffi Pax-békés közlekedés, ugye.

A KRESZ véres betartatásáról nonszensz helyzetekben órákat lehetne mesélni, általában ez pénzgyûjtô akció, köze sincs a valósághoz, az egyetlen értelmes mondat a KRESZben egy gyakorló vezetô számára az, hogy a forgalomnak és az útviszonyoknak megfelelôen kell vezetni.

Amíg itthon a rend ôrei verik széles mellüket, hogy azért sok a baleset, mert a sok engedetlen állampolgár engedetlenkedik, addig a hanyatló nyugat több városában sikerrel bevezették a Shared Space projektet, konkrétan itt. Ez egy hosszú olvasmány, koncentrálnék az egyik kijelentésére: "Apart from give-way road-marking to indicate that traffic on the roundabout has the right of way, there are no lines, signs, or lanes. Crossing pedestrians and cyclists must seek eye contact with drivers, and vice versa. This immediately results in slower moving traffic."

Tehát szemkontaktus. Emberi interakció. Vivát!

Ezt igazán bevezethetnék itthon is, egyetlen táblát azért ki kellene tenni...


Szólj hozzá!

Címkék: politika autozas

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr58409344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása