Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Egy ember

2008.02.04. 17:28 :: szomorutojas

Ma látogatóban voltam az ország egyik legtermékenyebb ipari létesítményében. Egy cég hatvan éves múlttal a háta mögött, akinek szerencsésen alakult a rendszerváltás, a privatizáció, sikeres most is.

Néminemû irodai asztalkoptatás után (amiért mentem, nem, nem állást kerestem) az egyik mérnökkel -akit már régebb óta ismerek- beszélgettem, elvitt a gyár egyik részlegére, mutogatta azokat a darabokat, folyamatokat, amik számomra relevánsak voltak.

Amikor már kifele vitt engem a területrôl (merthogy botor Visitor báránykák nem kószálhatnak csak úgy a Gyárban) elmesélte, hogy mi mindent csináltak a világon elôször ôk, ott.

Nem olyanokra kell gondolni, amik az index címlapján valaha is megjelennek, apró technológiai nüanszok, kiváltott lépések, olyan dolgok, amik a tankönyvekben még mindig lehetetlenként vannak leírva. Elmesélte, hogy az, ami náluk harmincéves technológia, az az olasz gyáregységben még merész kisérlet. Büszke volt arra, ahol dolgozik, arra is, hogy folyamatosan fejlesztenek, és oldanak meg dolgokat. Hogy az, amit ma csinálnak ôk ott, az húsz éve még lehetetlen volt, és máshol még mindig az. Alapvetôen hungarofób vagyok, mégis volt valami kaján jólesô érzés bennem, hogy lám, itt, ôk ezen a kinézetben hightechtôl évszázadokra álló gyártelepen olyat csináltak harminc éve, amit ma az olaszok nem tudnak. 

Vannak ilyenek. Jó volt a délelôtt.

Szólj hozzá!

Címkék: emberek magatartas

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr96409370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása