Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Nem mennek haza

2006.10.17. 02:49 :: szomorutojas

nem mennek haza. hiaba kuldi oket a haza (buntetoszovicc)

nem sok ertelme van hogy kint vannak, en mar hetek ota belefaradtam, de szinte mindenkit ugy kell emlekeztetni rajuk "a kossuthteriek".

-Ja! meg mindig kint vannak?

 Lassan hideg lesz, talan majd akkor hazamennek. Bar vegulis jobb ott mint otthon, igy legalabb kicsit fontosak, legalabb lesz mit meselni, mire felvagni. Majd ha jon a nyar es ujra lehet viz- es utcapartokon huvos soroket inni, meselni. Addig is marad a kitartas a hidegben. Lehet hogy a  kitartas nem jo szo, meg valakinek fellazad a tortenelemismerete.

 A lenyeg, hogy jon egy allami unnep (azt hiszem ez masok unnepe, ez sem mond nekem semmit, unalmas beszedek, ontomjenezo es szereny al-hosok  (attol fuggoen, hogy magukrol beszelnek, vagy masok beszelnek roluk)) es ezek az azok ott vannak ahol allamilag fontoskodok akartak unnepelni olyanokkal akiknek annyi koze sincs hozza, mint nekem. Bar ez egyeni. Lehet hogy a spanyol kiralyt jobban erinti, mint engem, vegulis jobban raer.

Fel sem teszem a kerdest, hogy a kossuthteriek miert nincsenek olyan helyeken, mint a tobbiek (vö: munkahely, iskola, ISKOLA, kocsma) . Nincsenek, mert nekik ez a dolguk, ok azok akik arra emlekeztetnek, amirol majd otven ev mulva lehet unalmas beszedeket hallgatni. Ha. remelem nem, remelem a kovetkezo generacio megussza hogy legyen meg egy alkalom unalmas beszedekre.

 Nekem -a tokeletes ambivalencian tul- az tetszene a legjobban, ha az egesz allami banzaj elmaradna. Egyreszt egy csomo penzt lehetne sporolni rajta (valami kis potlek a nagy luk betomesere) masreszt meg akiknek szol ugyis elszorakoztatjak egymast.  Mindig szorakoztatjak egymast, van erre intezet, filmpalyazat, halalraiteltek es egyeb hosok. Megszamlalhatatlanul sok hos, mint partizan a vilaghaboru utan. Szamomra ugyanannyira mindegy hogy ki volt hos 56-ban, mint hogy ki volt partizan.

Sot partizanromantikam van neha, forradalmarromantikam nincs. Sosem almodtam arrol hogy egy altalam kezelhetetlen femdarabbal kart okozzak budapesti epuletekben (ennek ellentmond, hogy egyszer egy femfuresz lapjaval elkezdtem fureszelni a haz egyik sarkat, epp a 30. evfordulon--- tudatalatti forradalmarromantika). Detto. Csak a femfuresz lapja nem durrog. Es martir is voltam, szobafogsag ilyesmik.

Biztos elromlott a hazaszeretetem, nem erdekelnek az allami unnepek (sem a szentjobb, sem a lukasztottzaszlo, sem a hetyke bajszos srac a nemzeti muzeum kertjeben) viszon kifejezetten erdekelnek a nemzeti kertjeben tolheto romantikus percek, es amikor nagyon nagyon messze kerultem itthonrol akkor erdekelt a kokarda-hordas is. Itthon nem.

Az meg verbalis dudva a fulembe, hogy nekem attol jobb most, mert ok akkor ott azt. Na nehogymar ok akkor ott azt azert, mert en majd most. Plane nem hiszem hogy ha ok akkor ott azt nem, akkor en most itt ezt nem, meg mast sem, en itt most. Ez olyan, mintha azt allitanank hogy befagyna  a fekete tenger, ha tegnap este nem sikerult volna belevizelnem a Dunaba.

Szoval lesz allami unnep, egyesek aktualis hosei a kossuthteren, masok szuksegszeru valasztottjai meg allnak es nem tudjak hogy akkor most ok hova. 

Fentartom: szerintem sehova, fujjuk le hivatkozzunk a hidegre, a rossz penzugyi helyzetre, felrekacsintosan hibaztassuk a kossuthterieket, es hagyjuk abba a fenebe az egeszet. MAjd mindenki unnepel azt, ugy, ott, ahogy. amit akar. 

Szólj hozzá!

Címkék: politika kossuthter

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr50409216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása