Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Hétköznapi homofóbia

2008.07.14. 17:05 :: szomorutojas

A melegfelvonulást aka. Meleg Méltóság (nem, nem büszkeség) Menetét tárgyakkal megdobálni nem helyes. Azonban mégakkora hiba azt állítani, hogy Magyarországon az említett menetet kizárólag az a 200 (300? 400?) fôs ostoba fajankó, a pólóárus és a két fôhazafi vezetésével dobálta meg. Valójában a meleg méltóságba, a melegek egyenjogúságába mindenki belerúgott, aki érte.

A rendôrség, ami állampolgári (ehh alkotmányos) jogukkal élni akaró állampolgárokat el akart tiltani a gyülekezés jogától. Ugyanaz a rendôrség, ami megvédeni nem tudta ôket. Az a bíró, aki szerint tojással dobálni egymást véleménynyilvánítás, és az is, aki szerint a rendôr a véleménynyilvánítás befejezésére felszólíthat.

Itt idôzzünk el egy cseppet. A bíróság állásfoglalása szerint a tojásdobálás a véleménynyilvánítás noha cizellálatlan, de elfogadható eszköze.* Ugyanakkor némely embereket azzal az indokkal büntettek meg, mert a rendôri felszólítás ellenére sem hagytak fel véleménynyilvánításukkal. Amennyiben az én módszerem tehát az lenne a véleménynyilvánításra, hogy blogot írok (miképpen ez van is), de Kocka József alhadnagy engem felszóít, hogy ezt bizony fejezzem be, akkor neki erre joga van. Ha nem lenne joga, akkor amikor ennek ellenállok, és blogomat tovább írom, akkor nem követnék el szabálysértést. Tehát. A tojás vagy nem a véleménynyilvánítás eszköze, és a rendôr a tojásdobálást joggal akadályozta, vagy véleménynyilvánítási eszköz, és akkor a rendôr helytelenül járt el, amikor felszólította a dobálót annak beszüntetésére.

Hacsak úgy nem értelmezzük, hogy amit a rendôr mond, azt kell tenni, majd egyszer kiderül, volt -e rá joga. Ha feltesszük, hogy a rendôr egy lánynak azt találja mondani, hogy térdelj és szopj, ez esetben a leánynak kötelessége ezt tenni, késôbb azonban ez ellen felszólalhat. Ha nem teszi, akkor pedig hivatalos személynek állt ellen, szabálysértés, csekket postázzuk, csókolom. Ha felszólal, akkor meg nem életszerû hogy nem állt ellen, tehát meg sem történt.

Visszakanyarodva a homofóbiára, a következô rúgást a politikától kapta. Amikor Horn Gábor mártíriusz lett, lassan és biztosan a Meleg Méltóság Menetébôl a Szabad Demokrata Abuzálásává emészti a politikai emlékezet. A miniszterelnök, aki össze akarja kovácsolni a maga kis magyar gárdáját, csinál Magyar Önvédelmi Chartát, a charta mégiscsak jobban hangzik, mint a gárda. Az amúgy néha kulturált Kósa, aki szerint a homokosok provokáltak, úgy látszik, ha a kormány megdöntésére nem is, a keresztény családkép visszaállítására alkalmas az erôszak.

A sok önjelölt és haverok által jelölt professzor és tudós, aki kihasználva a csöppnyi médiafigyelmet, a saját területére akarja terelni a melegeket és homofóbokat. A homoszexualitás most már néhol ágybavizelés, néhol társadalmi probléma, néhol politikai harc.

Legvégül pedig azoktól kapja meg a végsô rúgást, akiknek szólt a menet. A néptôl, azoktól, akiknek nap mint nap kell(ene) tolerálni, akiknek nap mint nap kell találkozni, dolgozni, lakni, vásárolni, beszélgetni melegekkel. Akik élik a mindennapi életüket, látnak meleget, és meg kellett volna tudniuk ebbôl, hogy ez nem valami szégyellnivaló ágybavizelés, nem betegség, nem aberráció, hanem egy létezô tény, amit lehet méltósággal viselni. Ôk elfogadás helyett, belátás helyett muníciót kaptak az elittôl. Ahol ilyen az elit, milyen az alja?

Update

Medwének igaza van. Kónya István, a Legfelsőbb Bíróság Büntető Kollégiumának vezetője szerint nincs olyan bírósági ítélet, amely szerint a tojásdobálás belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Azonban hozzátette: 2007 tavaszán viszont rendőrségi és ügyészségi álláspontként jelent meg, hogy a tojásdobálás a testi épséget nem veszélyezteti, ezért belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A bejegyzés értelmét azonban ez nem nagy mértékben változtatja meg:

"Mind a hét ember ellen eredetileg garázdaság miatt indult eljárás. A bíróságnak azonban lehetősége van saját hatáskörben a tanúvallomások, egyéb bizonyítékok alapján átminősíteni ezeket az ügyeket, ha másféle szabálysértés is megállapítható. A garázdaság miatt indított, és át nem minősített eljárásokat kivétel nélkül megszüntették.
...
Mind a hét ember tojást dobált a Meleg Méltóság Menet résztvevőire. Négyüknél azonban a garázdaság ügyében indult eljárást átminősítették rendzavarássá. Az ő esetükben rendőri beavatkozás is történt, illetve más körülmények is közrejátszottak, ami miatt meg lehetett bírságolni őket." forrás
A forrás még idézi az említett állásfoglalást, de másnap helyesbítettek. A megszüntett eljárásokról azonban nem tettek említést.

9 komment

Címkék: kossuthter rasszizmus

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr71567852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.14. 21:25:46

"Amennyiben az én módszerem tehát az lenne a véleménynyilvánításra, hogy blogot írok (miképpen ez van is), de Kocka József alhadnagy engem felszóít, hogy ezt bizony fejezzem be,"

Fején találtad a szöget. :) Mindazonáltal, tényleg felszólíthat, akkor is, ha nem tojást dobsz, csak szimplán kiabálsz. Ez van. :(

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2008.07.14. 23:57:51

Paradicsom nem is volt? Szégyen!

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.07.15. 00:03:35

Dehogynem, onnan lettünk kíûzetve valami gyümölcstolvajlás miatt.

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.07.15. 07:39:46

na igen, jogi ismereteim szerények, úgyhogy csak a levegőbe tudok beszélni, ám szerintem hazánkban a precedensjog meg nem léte miatt ha egyszer egy bíróság kimond valami ilyesmit, attól az még nem tekinthető kötelező érvényűnek. aztán hogy a rendőr mire szólíthat fel, az már valóban érdekes kérdés...

egyébként meg most az egyszer a rendőrség szerintem jó munkát végzett, a menet alatt a felvonulókkal nem történt semmi nagyon durva, a tojásolókat is elég szépen elkapkodták a kordon mellől ez első hajítások után. a menet után már voltak parák, de az már más kérdés.

aztán persze ami nekem külön fáj, az az ágybavizelős-pedofilező akadémikus, ha ő ennyire elvakult, mit várhatunk kocka józseftől...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.07.15. 08:25:55

nem, nem precedens, viszont ugyanazon bíróság nem ítélhet kétféleképpen. Egyszer jog által nem büntethetônek ítéli, de rendôr által beszüntethetônek. Ez nem azért érdekes, mert mi lesz a jövôben, hanem azért, mert kifejezetten duplafenekû csikóskulacsnak tûnik a jogértelmezés. Vagy jogszerû, és akkor a rendôr nem szólithat fel, vagy jogszerûtlen, akkor viszont ha a rendôr nem szólít fel, akkor is szabálysértés.

Nem tudom megítélni, hogy egy jogállam rendôrségének szükségszerûen ilyen tesze-toszának kell -e lennie, de én éltem már dél-amerikai országban, és ott nem ilyen egy oszlatás.

Akadémikus... külön bejegyzést érdemelne, hogy ki és miért akadémikus ma. Gondoljunk csak a Professzorok Batthyány Körére, amit kiadtak a kezükbôl anno, milyen egyértelmû ostobaságok álltak benne.
Volt egy cikk az akadémia kinevezési gyakorlatáról az indexen. Az sem volt mentes a savanyúszôlô érzéstôl, de valamiféle betekintést engedett a kinevezési rendszerbe.

Egy akadémikus, amikor nem saját extrémen szûk területérôl van szó, általában gimnazista szinten megrekedt tudásáról adhat tanúbizonyságot. Egy jó genetikus nem feltétlenül képes megítélni, hogy a szavainak milyen súlya van.

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2008.09.18. 14:53:53

"A bíróság állásfoglalása szerint a tojásdobálás a véleménynyilvánítás noha cizellálatlan, de elfogadható eszköze. "

Tévedés!
Ez nem a bíróság állásfoglalása volt, hanem a média egyetlen kiragadott mondatot közölt a bíróság ítéletének indokolásából. Épp azt, ami egy olyan ügyészségi határozatban szerepelt, amivel a bíróság nem értett egyet.
Akkor viszont egy ilyen cirkuszra volt szükség a közéletben, ezért indult emiatt az össznépi siránkozás.
Hogy a bíróság milyen közleményt adott ki, illetve hogy mi történt valójában, az már senki nem érdekelt.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2008.09.18. 14:58:06

Szia Medwe!
Isten hozott itt :)
Köszönöm, megpróbálom megkeresni a teljes szöveget, és updatelek.
süti beállítások módosítása