Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Percenként egy

2006.12.16. 13:59 :: szomorutojas

Az M1-en új automata traffipaxokat telepített a rendôrség. Kíváló.

Naponta használtam az M1-est oda vissza megtettem rajta 140 kmt minden áldott munkanapon 4 éven keresztül. A pálya átlagsebessége 160 km/h. A kamionokat, a mazsolákat, a megfontolt családapákat  és a száguldozó marhákat leszámítva az aki beállt 160 km/h sebességre, az gyakorlatilag nem keveredett különösebb konfliktusba senkivel, a 4 év alatt ha tíz jó sztorim van elémcsorgó mazsolákról, rámhúzó kamionokról. Hirtelen fékezésrôl pedig kettô, mindkettôben én voltam a hülye. Balesetet láttam párat, minden hétre jut egy.

Sok sztorim van jobbról elôzô BMW, Audi, Mercedes, SUV tulajdonosokról, dehát ezek a márkák vonzzák a barmokat, meg sem lepôdöm rajtuk.

A rendôrség megelégelte ezt a relatív nyugalmat, és most már újabb adót vetnek ki a haladásra. Trafipax. Naponta átlagosan 1600 gyorshajtót fognak, akik a megegedett 130 km/h-t meghaladják húsz százalékkal, tehát 150 felett mennek.  Percenként elkapnak valakit. A sebességkorlátozásnak szemmel láthatóan nincs társadalami bázisa, azok, akik az autópályát használják, nem foglalkoznak a sebességkorlátozással, haladnak.

Mint adófizetô szeretném látni azt a statisztikát, ami alapján eldöntötték a trafipaxok kihelyezését.  Nem az üzleti tervet, az egyértelmû, percenként egy harmincezer forintos büntetés jó üzlet, újabb adó. Azt a statisztikát szeretném látni, ami kimondja, hogy

  1. az M1 autópályán a balesetek hány százaléka származik 150 km/h feletti haladásból (valószínûleg ilyen sebességgel történnek meg, ld. átlagsebesség, valóban az ok érdekelne, az indok ami szerint 130 km/h mellett nem történt volna meg)
  2. a kihelyezett trafipaxok valaha valahol elérték hogy a delikvensek csökkentsék a sebességüket
Ezek nélkül kizárólag öncélú büntetgetésrôl van szó, hasonlóan a befüvezett tizenévesek zaklatásához, az étolajjal mûködô autók tulajdonosainak megbüntetéséhez és az izzókészlet keresgetéséhez.

Magyarországon nem tételezem fel, hogy a döntéshozók a bevételen kívül más szempontokat figyelembe vettek volna, ez csak egy újabb adó.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr92409246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása