Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

A pótolhatatlanság mítosza

2007.01.05. 03:40 :: szomorutojas

Pótkerék a kerék helyett, citrompótló a fridzsiderben száradó sárga levetlen akármik helyett, villamospótló a kimaradó villamos helyett.

Pótolhatatlan ember márpedig nincs. Ez általában munkahelyeken hangzik el, fôként akkor, amikor

  1. valaki megkísérli pótolhatatlanságát hangsúlyozni
  2. valakit pótolni kell

Pótolhatatlan veszteség érte a ....-t, ahol a .... lehet a magyar labdarúgás, az ország, egy család, egy bármi, ami jól hangzik megfelelôen patetikus hangsúllyal. vö "pótolhatatlan veszteség érte a kecskédi gyalogosátkelôhelyet" szócsoport inkább tréfás.

Valaminek a pótlása, helyettesítésének feltétele, hogy

  1. funkcionálisan megegyezzen a pótlandóval (a villamospótló szállítson akár egy villamos)
  2. a pótlás szükségessé tevô tulajdonsággal, hibával ne rendelkezzen (savanyú mint a citrom)
  3. illeszkedjen a pótlandó környezetbe (fel lehessen szerelni a pótkereket)

1.

Jelenleg úgy tûnik, munkahelyet váltottam. Harmadik munkahelyem tökéletesen megegyezik az elôzô kettôvel, lévén hogy ugyanaz. Mégis harmadik, mert kétszer eljöttem már, csak valahogy mindig ugyanitt kötök ki.

Mindvégig igaz rám, hogy funkcionálisan megegyezem magammal, a pótlást szükségessé tevô távozásomat megfelelôen orvosolja a visszatérésem, és egész jól illeszkedem a környezetbe, lévén hogy én alakítottam ki. Tökéletes pótlása vagyok önmagamnak.

Mondhatnóm, hagytam a cégben egy tojásforma lukat, amit kitöltenek egy tojással. Egy tojás pedig annyira hasonlít önmagára, mint két tojás.

2.

Mivel pótoljak egy éppen odaillôt?
Egy puzzle hiányzó darabját?

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok en pe

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr52409253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása