Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Népszavazások

2008.01.30. 15:26 :: szomorutojas

A Fidesz szerint a kormánynak nem szabadna a népszavazás kérdésében állást foglalnia. indexen itt.

Balsai István azzal indokolta, hogy "Szerinte amikor a kormány azt mondja, jó a vizitdíj, a kórházi napnapidíj és a tandíj, akkor azt sugallja az embereknek, hogy ne menjenek el a népszavazásra, vagy szavazzanak nemmel.", ami a politikusi pálya alapkövetelményeit és a jelenlegi politikusaink felkészültségét tekintve rendkívüli éleslátásról árulkodik. Lévén, hogy a kormány szándéka szerint vezették be ezeket, feltételezem hogy úgy vélik ez jó, és errôl minket meg kívánnak gyôzni. Kit sikerül, kit nem, mindenki mehet szavazni szájíze szerint.

Mégis érdemes egy pillanatot elgondokodni ezen. A kormány elvileg minden egyes magyar állampolgárt képvisel, azokat is, akik el akarnak szakadni a Kádár rendszer egészségügyi ellátásától, azokat is, akik jobban szeretnék ha alanyi jogon járna minden, ami szép és jó eme világon. Jelenleg a referendum a kormány szándékai ellen megy, nem valamiért (pro), hanem valami ellen (kontra). Jelen esetben a kontra oldalnak különösebben érvei sincsenek leszámítva azt, hogy ellenezni népszerû, hisz az istenadta nép az ingyenvacsorát mindig meg fogja szavazni. Az sem elvetendô, hogy az elvek szerint a népet képviselô parlament megkérdezi a népet a véleményérôl, elvégre mégiscsak övé a hatalom (a népé), nem árt megkérdezni mit gondol róla. Az abszolút igazságban nem hiszünk, nézzük mit szeretne a nép.

Vessük össze a mostani eseményeket egy korábbi, valós horderejû népszavazással, az ország uniós tagságának kérdésével. Akkor a kormány, állami pénzen egyetlen egy opciót reklámozott, a csatlakozást. Az egyetlen erô, ami akkor a csatlakozás ellen volt, az akkor még létezô MIÉP volt, így mindenkit, aki kritizálta a csatlakozást szélsôjobboldalinak állítottak be. Semmilyen kritikai megjegyzés, semmilyen pro és kontra érv nem hangzott el, súlyos pénzekkel támogattuk az adóforintjainkból hogy meggyôzzenek minket valamirôl, kizárólag egyetlen irányban. Az ellenzék, a kormány, a minisztériumok, mindenki. Senki sem képviselte azokat, akik a nemleges választ komolyan gondolták, és érveltek volna mellette. A MIÉP sem,  szokás szerint a saját lázálmait követte, érvei nem voltak, vagy amik voltak, az összevethetô egy, a Blikk és a kurucinfo által kiírt esszépályázat eredményével. 

Vajon mi a Fidesz elképzelése a jelen helyzetben? A kormány a saját elképzelését ne támogassa, mert az ellenzék nem tartja helyesnek? Amíg ellenzéke van egy kormánynak, az ne hozzon döntéseket? Mindenesetre ne pártolja azokat? 

A helyes megoldás szerintem minden esetben mindkettô itt felsoroltban és mindahány eljövendôben az lenne, hogy a kormány mindkét érvnek azonos mértékû pénzösszeget adjon, mindkét oldalt, mind az adott ügy mellett, mind az ellene meggyôzôdésbôl szavazókat képviselje. Hogy a kétkedôket az gyôzhesse meg, akinek jobbak az érvei. Vagy ügyesebb.

Viszont ha nem szán mindkét oldalra pénzt, akkor egyikre se szánjon, mindkét oldal képviselôi találják meg a forrást az elképzeléseik hangoztatására. Nem csak most, akkor is. Ha referendum, ne higgye azt senki, hogy van egy helyes, meg egy helytelen megoldás. Kettô van, és mindkettônek következményei.

Szólj hozzá!

Címkék: kossuthter gondolatok fogalmak

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr16409365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása