Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

A múlt feltárása

2008.04.24. 16:23 :: szomorutojas

A kurucinfo-n (mint már korábban írtam, sajátos perverzióm olvasni azt is) megjelent egy cikk
 

Egy hír ami egy „picit” elgondolkoztatott: Átadják Zentait a dühöngő zsidóknak. Hát akkor lenne néhány kérdésem ezekhez az illusztris zsidókhoz. Mazsihiszesek, Petők, Bauerek, Eörsik, Halmaik, Bolgárok, Aprók, Dobrevek, stb.

1. A Simon Wiesenthal Központ válaszolhatna arra a kérdésemre, hogy Shlomo Morelt miért nem adta ki Izrael. "1998 decemberében a katowicei állami ügyészség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, és kérte Izraelt, hogy 1600 rendbeli gyilkosságban való részvétel miatt adják ki Lengyelországnak. Az izraeli hatóságok elévülésre hivatkozva megtagadták a kérést. Az Interpol értesítette a zsidó állam kormányát, hogy ha Morel kilép Izrael állam területéről, akkor a lengyel kérésre elrendelt nemzetközi elfogatóparancs értelmében letartóztatják és átadják a varsói kormánynak." Úgy gondolom, ezek után minden követelési joga megszűnt a kiadatásokkal Izraelnek, a Simon Wiesenthal Központnak, a B'Nai Brith-nek, a Zsidó Világkongresszusnak és a többi zsidó érdekvédő szervezetnek.

2. A vád szerint 1944-ben katonaként Budapesten megkínzott és megölt egy 18 éves zsidó fiút. Tehát (hisz annyi mindenki mást is megöltek akkoriban) ha nem zsidó az áldozat, akkor ok minden? Ennyi erővel az összes "antifasisztát" el lehetne ítélni (mellesleg a "partizánok", - értsd: kollaboránsok - polgári személyek ellen is követtek el erőszakot és gyilkosságokat, vagy az is ok?), hisz az élethez való jog egyetemes, vagy nem?

3. Szeretném látni végre azokat a pereket is, ahol volt karhatalmistákat (ÁVH-sokat) ítélnek el nemzetellenes és emberiségellenes bűnökért, de ez idáig ezt a kérdést a nagy "rendszerváltás" valahogy nem taglalja, pedig több tízezer ember és azok családjainak életét nyomorították meg, tették tönkre, ölték meg hozzátartozóikat, igaz, azok nagy része vélhetőleg nem volt zsidó.

4. Mikor hagynak fel ezzel a kettős mércével? Mikor felejtik el a zsigerből való fasisztázást, nácizást, nyilasozást? Nem érzik, hogy ezáltal a gyűlölet (megjegyzem, jogosan) csak egyre nőni fog velük szemben? Nem látják, hogy egy erőszakos rátelepedés bármely népre milyen veszélyeket tartogat?

Veszélyes gyufával játszani egy benzinkút területén, főként ha az a gyufa kicsúszott a kézből, most épp ott tartunk, hogy az égő gyufa hullik alá, még el lehet kapni, meg lehet akadályozni, hogy a benzinkút fellobbanjon, de ha fellobban, akkor az eseményeket már nem lehet befolyásolni.

A kérdés a maga végtelen egyszerûsége ellenére is jogos, hiszen a Wiesenthal központ arra jött létre, hogy olyan embereket kutasson fel, akik aktív részesei voltak a holocaustnak. Ez ma, 60 évvel a világháború után lassan börleszkbe fullad, de természetesen semmi ok nincs rá, hogy el nem évülô bûntények bûnöseit ne kutassák fel, és megérdemelt büntetésüket ne róvassák le velük. Ennek a típusú joggyakorlásnak egyértelmûen a bosszú a mozgatórugója, mert egy nyolcvan éves bácsi, a jelenlegi állapotok között elég valószínûtlenül ismételné meg a tettét, mitöbb korát és állapotát tekintve valószínûleg semmilyen körülmények között sem lenne képes megtenni. Mégis, a jog az jog, Zentai bûne nem évül el, így kiadták, hogy tárgyalását megtarthassák.
Zentait nem egy ember meggyilkolásával vádolják, mert a gyilkosság elévült volna, hanem emberiesség elleni bûntettel, aminek keretén belül többek között ezt az egy embert is megkínozta.

Az említett Salamon Morel (attól eltekintve, hogy 2007 február 14-én meghalt) vezetett egy tábort, amiben állítólag szándékosan olyan egészségügyi körülményeket teremtett, hogy ott emberek, döntôen német hadifoglyok illetve kollaboránsok, egészségügyi állapotuk következtében meghaljanak. Ez 1945 márciusában kezdôdött, majd novemberben felszámolták a tábort. Ezidô alatt megfordult ott 5000 ember, és egyharmaduk (1518 fô) meghalt. Morelt ezek után 1989-ig alkalmazták a büntetésvégrehajtás igazgatásában, majd nyugdíjbavonulása után Izraelbe költözött. A Zgoda táborban tapasztalt egészségügyi állapotokért Morelt a lengyel bíróság három hónap elzárásra ítélte, amit letöltött.

1998-ban Morel ellen vádat emeltek ellene egy, azaz egy ember, Pawel Benczek meggyilkolásának ügyében, ami mint gyilkosság valóban elévült az izraeli törvények szerint.
Késôbb a vádat kiegészítették Népellenes kommunista bûncselekménnyé és 2005-ben újra kérték Izrael államtól Morel kiadását. Izrael állam a kiadatás megtagadását azzal indokolta, hogy

  1. megvizsgálták a bizonyítékokat, és a tábor egészségügyi állapotát nem találták tendenciózusan eltérônek más táborok állapotától.
  2. Lengyelország korábban Izrael kiadatási kérelmeit elutasította azzal, hogy az általuk kért embereket a lengyel bíróság ártatlannak találta
  3. hivatkoztak még Morel egészségügyi állapotára is (mivel masfél évvel késôbb meghalt, elég nehéz ezt megkérdôjelezni)

Nem akarok a holokauszttagadók szintjére süllyedni, és tagadni, hogy ez a tábor a pokol kapuja volt, csupán árnyalni szeretném a képet. Amúgy az igazságérzetem azt diktálja, hogy ki kellett volna adnia Izraelnek, és Morel Lengyelországban, pártatlan bíróság elôtt védhette volna meg az igazát, ha van neki, és ha van ilyen bíróság. Nem azért mert zsidó (volt), hanem mert kommunista.

Vajon ezzel a tettel megszûnt Izrael állam minden jogalapja arra, hogy kiadatásokat kérjen más országoktól? Akárcsak Írországé az elhíresült kettôsgázoló esetében? Lehet.


"Szeretném látni végre azokat a pereket is, ahol volt karhatalmistákat (ÁVH-sokat) ítélnek el nemzetellenes és emberiségellenes bűnökért"

Ez jó kérdés, vajon miért nincs meg a Wiesenthal központ párja a kommunizmus áldozataiért? Vajon miért nincs egy nácivadászhoz hasonló kommunistavadász központ?
Talán mert kicsi az érdeklôdés? Talán mert nincs olyan a döntéshozók közül, akinek érdekében állna? Talán mert a múlttal szembenézés ma Magyarországon senkinek sem érdeke? Mert újra kellene írni a sokszor újraírt huszadik századi történelmünket?
Vajon a Terror Háza, az egyetlen olyan kezdeményezés, ami ebbe az irányba mutatott halványan, miért lett az aktuálpolitika játékszere? Miért az ország legalkalmatlanabb, és legsötétebb történészét ültették az élére? Vajon az 56-os intézet (vigyázat, nem jobb- és balkáderek, szakemberek!) miért kap évrôl évre kevesebb támogatást? (a folyamat amúgy a Fidesz kormány alatt kezdôdött, úgyhogy az újkomcsizás nem illik ide).

Magyarországon senkinek sem érdeke a múlt feltárása.
Mert kiderülne, hogy nem mindenki áldozat, aki annak hangoztatja magát, nem minden sikertelen egyetemi felvételi mögött van ötvenhatos hôs, nem minden elcseszett élet a kommunisták bûne. Ha leszûkítenénk a kört, és legyen igaza a kurucinfonak, legyen tízezer áldozat, szorozzuk be kilencfôs családdal, legyen kilencvenezer áldozat, vajon nem maradna ki belôle egy csomó önjelölt önigazoló?
Nem érdeke az elitnek, ami az elsô lökéseket éppen a múlt rendszertôl kapta, az elitnek, akinek a szekrényében van egy kommunista vagy éppen egy túl antikommunista csontváz.
Nem érdeke annak sem, aki itt élni akar, hiszen minek, minek még egy halom mocsok, még egy halom hazugság, minek nekünk ügynökmúlt, hôsmúlt, még hôsebb múlt, rosszmúlt.

A jelenlegi helyzet viszont mindenkinek kedvez, vannak halott és majdnem halott hôsök, vannak megbélyegezhetôk, akiknek mosakodni kell, és vannak az önjelöltek, akik 40 évet úgy töltöttek ellenzékben, hogy azt senki sem tudta róluk. Ez a kurucinfo érdeke is, hiszen így van ellenség, van olvasó.

Ez a mi érdekünk, hogy minden maradjon ugyanúgy, mint az elmúlt évszázadban.

A cikk végén a "vörös farok" mintájára megtalálhatjuk a "trikolór antiszemita farkat" is, dehát máskülönben hogy került volna a kurucinfora? Ez amolyan nemzetgyökér kötelesség. Ostobák mind.

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: politika gondolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr24440497

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: .it domain links 2019.03.26. 04:37:49

Eladó Calvin Klein volt luxuslakása - Gazdagisztán

Trackback: italian backlinks 2018.09.29. 18:05:24

Phentermine and left arm numb

Trackback: italian links 2018.07.20. 07:54:38

Entry level criminal justice objective resume - teaqagt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása