Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Péntekek

2007.01.19. 15:11 :: szomorutojas

Megint péntek van. Ma csehóra, ilyenkor délután egyre érkezem a gyárba. Egész pontosan 12 telefonhívást kaptam ezidô alatt. Most csendes a gyár, nem mennek a gépek, másodlagos megmunkálás folyik, nyugis napnak tûnik.

Az Argentín Rádió cordobai stúdiójából hallgatjuk a híreket, mesél nekünk arról, hogy tegnap egy vihar milyen károkat okozott európában, meghalt egy híres (helyi) boxoló, és 35 fok van. Aztán fônököm nosztalgiázik, megelevenedik elôttem Macondo, benne Ô mint kisgyerek; varázslatos világ, ilyenkor hiszem hogy Márquez realista. Vagy a nosztalgia varázslatos. Hallgatom a történetet, a tavaly november végi raktárkészletbôl hiányzó tonnák most nem annyira érdekesek. Elvégre péntek délután van.
A központi telefon meg sem csörren, már mindenki mindent elmondott mindenkinek, olyan hetet zártunk, aminek a hétfôjére már nem is emlékszünk.

Viszont emlékszem a múlt hét péntekre.

Két héttel ezelôttre is, este lementünk a Mélypontba, ahol Lacipincér elsô szava anyás volt, "Ilyenkor kell hazajönni?", jó is volt hajnalig a hangulat. Világmegváltásos bánatolós.

Nagyon szép dícséretet kaptam, gondoltam megosztom. Érdekes így beszélgetni, hosszú monológokban, alaposan kifejtve, csak a sör hiányzik, az viszont másért kiált.

Ma este Mélypont, valahogy lecipelem Forestet.

Update:
Ede mentôautóvá alakult, villámsújtotta Forestet szállított, majd a nagy budapesti pókhálóba szorult Kicsibocsot és Bercit mentette meg. A mélypontot alig láttuk a sok mentenivalótól.

Szólj hozzá!

Címkék: ejszaka en

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr88409269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása