Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

A rendszerváltás mítosza

2006.12.14. 17:08 :: szomorutojas

Orbán Viktor azt találta mondani (az index értelmezésében) " A Fidesz elnöke szerint az utódpárti elit vezetői rossz következtetést vontak le a békés rendszerváltozásból. Tulajdonképpen örülniük kellett volna, hogy elszámoltatás és börtönök nélkül megúszták a diktatúra fenntartásában, az ország tönkretételében való közreműködést."

Ebben a felvetésben van egy érdekes momentum, lassan úgy tûnik, hogy a rendszerváltozás valamiféle misztikus külsô eseménynek tûnik, a dinoszauruszok kihalása és az azték birodalom összeomlásához hasonló megmagyarázhatatlan esemény pátoszát kapta.

Az is lehetséges, hogy Orbán ködös pillanataiban valóban úgy gondolja, hogy ha ô akkor nem áll ki a Szabadság térre, hogy az oroszok kivonulását követelje, akkor Fidelt ma a MÁV kórházban kezelnék és Putyin az Ôszödi pártüdülôben heverné ki Litvinyenkót kezében Geiger-Müller gyermekkori fotójával.

Orbán gondolatából elôsejlik a látomás, amint 89 december 31-én tömegesen vonulnak ki Magyarországról a kommunista államot fenntartó gonoszok, és veszik át helyüket a Fidesz hûséges jó szavazói.

Vörösök ki, narancsok be.

Igaz, akkor még a Fidesz az Szdsz mostani szavazói táborára fente a fogát, dehát minden köpönyegfordításhoz vizonálhatunk egy népességcserét.

Akik ma nem rájuk szavaznak, azok ö ö ö ... elfelejtettek akkor elmenni. ö ö ... azóta visszaszivárogtak ö ö ... tévednek ö ö ö ... becsapták ôket.

EZ AZ!

Éppen ezért egy sikeres önkormányzati választással és egy pszeudosikeres kossuthtéri toitoi barbecue után azt mondhatjuk, bizony 2006 "az öntudatra ébredés éve" .

Tehát egyszerû a képlet: mindenki Fidesz szavazó, csak be van csapva. Mindenki zsidó csak még nem tudja. pirospont jár annak, aki tudja kitôl származik az utóbbi idézet.

Összességében az a történelmi látásmód, miszerint a társadalmi-gazdasági folyamatok okoznak kizárólag változásokat elment a Fidesz elnöke mellett. Szerinte hôsök vannak, akik megváltoztatták a világot, és ô is egy közülük.

Lehetséges hogy így van, csak még be vagyok csapva.

 "...Minden birodalom kényszeren és önkényen alapul: olyan, akár a tûzhelyre feltett lábos. A belsô nyomás addig nô, mígnem egyszer csak lelökôdik a fedô, és a lábos tartalma lávaszerûen kibuggyan. Egyáltalán nem állítom, hogy jó volt, amíg a fedô nem lökôdött le, már csak azért sem, mert az ilyesminek általában hôenergiai okai vannak, márpedig a fizikának semmi köze erkölcshöz vagy erkölcstelenséghez. ..."

Umberto Eco: Mibe kerül egy birodalom összeomlása

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr97409242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása