Lengyel meló

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

  • enamel (törölt): Respect. De hogy népszerű ezzel nem leszel, az 7cencség. :) (2011.02.14. 14:56) Az arany középszer
  • Gundel a Marson (törölt): Nostehát: Az áldozat azt mondta, hogy ő már megbocsátott. Azaz lezárta magában a dolgot. Innentől... (2010.01.26. 19:17) Pedofília és Polanski
  • Gundel a Marson (törölt): Na, ebbe majd bekapcsolódok. Jó hosszú cikk. Polanski nem pedofil. Egyelőre ennyit. (2010.01.25. 20:46) Pedofília és Polanski
  • szomorutojas: @tesz-vesz: a szomorú szó szerintem nagyon szép, van benne valami a hangulatfestô szavakból. Illes... (2010.01.24. 12:57) Pedofília és Polanski
  • tesz-vesz: @szomorutojas: és miért lettél szomorú? (2010.01.23. 21:58) Pedofília és Polanski
  • Utolsó 20

Kultúra

Zsúfoltság

2007.01.22. 23:59 :: szomorutojas

A mai nap olyan zsúfolt volt, hogy az elejére alig emlékszem. A gyár egész nap egy rezgô ideghúr volt, mindenki pattanásig feszült idegekkel oszcillált. A lényeg, hogy megoldottuk a nagy rejtélyt, ami miatt pénteken izgultunk. Lett hibás is, lett is belôle -a nap hangulatának megfelelôen- szomorúság, idegesség, megbántódás.

Aztán egyszercsak minden lenyugodott. Nem tudom mi történt, ez valahol a mai hatodik és hetedik kávém, a második doboz cigim végefelé, és a második liter kólám után következett be. Egyszercsak nyugalom szállt meg mindenkit, mosolyok, nevetés, békesség. Ez volt az az elsô pillanat, amikor le tudtam ülni a gépem elé, nem szólt senki hozzám, nem akart senki semmit, csendesen tették be a terráriumom ajtaját maguk mögött. Ekkor tudtam írni egy bejegyzést a blogra. Sôt tudtam némi munkát is végezni.

Az út is zsúfolt volt hazafelé, a pályán forgalom, a nulláson komoly forgalom, ráadásul a kocsit vezetôk zöme rettegve rángatta a kormányt a vízátfolyásokon, csak azért, hogy nyugodtan rá se lehessen gyújtani. Ott is mindenki ideges, csak azért mert én csukott szemmel is végigtudnék menni a nulláson (azért négy év, az négy év) még nem kellene haragudni rám és dudálni.

Fél nyolcra hazaértem, aztán Anyuval meg Lajával megnéztük a Parfümöt. Nálam sokkal szagavatottabbak (sic!) már elemezték ezt, én olvastam a könyvet is, és tetszett a film. Ugyanolyan lassan kibontakozó, ugyanolyan vontatott, sôt a gyönyörû leírásokat is sikerült átültetni képbe. Tetszett, hogy nem erôltették az illatok képi megjelenítését, inkább olyan vágóképeket használtak, hogy illatokat lásson az ember. Sajnos a virágillatokat nem kedvelem, és a nôk illatából is csak egyet sikerült megértenem, az elsô lányét, a többi titok maradt a számomra. A nôi illatok és Baldini tanításának az összhangját szerintem nem mutatta be a film, nodehát legyen valami elônye azoknak, akik olvastát a könyvet . Az sem derült ki szépen, hogy a prostituált illata volt az alapakkord, azért torkollott a kivégzés orgiába. (legalábbis szerintem)

Mindenesetre a zsúfolt képi világ jól illett a mai zsúfolt napomhoz.
Lunának meg egy hatalmas gyógyuláskívánság tôlem.
Remélem a holnap szebb lesz!

Szólj hozzá!

Címkék: ejszaka en

www.vatera.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tojas.blog.hu/api/trackback/id/tr36409279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása